Kontakta oss!

Ring oss på telefon 036-169 169 eller använd formuläret nedan.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

Ditt meddelande

Boka möte!

Ring oss på telefon 036-169 169 eller använd formuläret nedan.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatoriskt)

Ditt meddelande

Jag vill

SEO

Dåliga och bra nyheter. Du är inte ensam. Men med rätt strategi och ett ihålligt arbete kan du bli den som syns bäst (och därmed får göra flest affärer). Får vi berätta hur?

synas på Google

Dåliga och bra nyheter. Du är inte ensam. Men med rätt strategi och ett ihålligt arbete kan du bli den som syns bäst (och därmed får göra flest affärer). Får vi berätta hur?

Vad är SEO?

SEO är förkortning för Search Engine Optimization, kort och gott sökmotoroptimering på svenska. Det handlar om att göra din sajt synlig i sökmotorer som finns på internet. Den som du troligtvis använder är Google, men det finns även andra som till exempel Bing och Yahoo.

boka mötekostnadsfritt

Varför ska
jag satsa på
sökmotoroptimering?

I takt med att sökmotorerna blir smartare och smartare så börjar de också förstå vad vi söker precis i samma ögonblick vi söker efter det. Samtidigt kartlägger bland annat Google företag över hela världen, vilket gör att många andra, traditionella, söktjänster blir mer eller mindre onödiga.
När vi lever i en tid där vi googlar mer och mer, och ord som ogooglebar dyker upp i nyordslistor – då måste vi också förstå att synlighet i sökmotorerna är en av de viktigaste kanalerna för marknadsföring som vi har idag. Inte minst blir detta tydligt när siffror säger att vi svenskar tillsammans googlar mer än 40 miljoner gånger – varje dag.

Hur går sökmotoroptimering till?

Har du någon gång blivit lovad att hamna på förstaplatsen på Google bara du betalar x antal tusenlappar? Vårt råd är att släppa det. Det finns tyvärr ingen quick fix för att få förstaplatsen och sedan behålla den. Lösningen är istället ett långsiktigt och uthålligt arbete med att ständigt göra små justeringar. Vi på Effektid jobbar utifrån fem punkter inom SEO, där varje enskild nivå är viktig för det fortsatta arbetet.

1. Analys av nuläget

Vi börjar med en analys av din hemsida. Här tittar vi på struktur och innehåll utifrån hur sökmotorerna jobbar. Det är också här vi bestämmer vad vi behöver jobba med i början av projektet.

2. Sökordsstrategi

Här ser vi över vilka sökfraser din hemsida rankar på idag. Vi tittar också på alternativa sökord som din målgrupp använder. Vi jämför konkurrensen på sökorden och tittar på hur många sökningar som görs per ord. Det här gör vi för att arbetet ska bli så effektivt som möjligt.

3. On page

Vi gör förändringar på hemsidan utifrån analysen, som vi gjorde i punkt nummer 1, med utgångspunkt i sökordsstrategin från punkt nummer 2. Dessa ändringar ligger till grund för att din hemsida ska hamna högt i sökmotorernas resultat.

4. Off page – länkar som skapar kraft

Länkar till din hemsida är luften under vingarna. De är garantin för att innehållet är bra och håller en hög kvalitet. Vi hjälper dig att ta fram en strategi för hur du ska få fler länkar och därmed också högre positioner.

5. Rapportering

Uppföljning är grunden för ett fortsatt bra arbete. Därför ser vi till att du hela tiden får rapporter över trafiken till din hemsida, men också hur positionerna på Google rör sig.

Vad behöver jag göra nu?

Så du har bestämt dig för att du vill synas på Google och att sökmotoroptimering är något för dig. Vi förstår att Googles förstasida låter lockande, men det kräver också arbete. Vi är beredda att hjälpa dig igång med arbetet omedelbart. Klicka på ikonen till höger och fyll i ditt namn och telefonnummer så hör vi av oss till dig och berättar hur vi kan hjälpa dig till fler besök och fler affärer. Du kan också ringa till Pernilla på 036-169 169.

Webbplatser för både sökmotorer & människor

I några inlägg framöver kommer vi presentera alla medarbetarna på Effektid. Detta för att du som kund ska veta vilka som arbetar för dig och ditt företags marknadsföring på internet. Du som kund har oftast kontakt med din projektledare på Effektid men det är fler som är involverade i arbetet. All marknadsföring handlar om att […]